Previous Slide Next Slide

New Pudsey NSIP – Northern Rail

Project

  • New Pudsey Railway Station - NSIP
  • Client Northern Rail
  • Sector design and build

Brief

At New Pudsey Railway Station, we were asked to utilise the existing structure of the ticket office to create a brand new ticket office with an improved layout and facilities.

We refurbished the passenger waiting area and staff ticket office as well as improving the drop off/pick up point and introducing a rainwater harvesting tank to improve the stations environmental strategy.

« Return to case studies

Work Undertaken

  • Renewal of existing main structure to create new internal layout and spaces
  • Installation of external carding to envelope the entire building
  • Installation of steel canopies to shelter both entrances, integrated within the overall design strategy
  • Installation of rainwater harvesting tank to improve the environmental strategy of the station
  • Brand new tickets counter and security shutter
  • New toilet facilities for both passengers and staff
  • Improved seating throughout
  • New staff kitchen
  • New suspended ceiling grid and tiles throughout the L.D.D light fittings
  • Radiant heating panels mounted within the ceiling
  • Automatic doors with push to exit podiums internally
  • A complete electrical renewal and re-wire
  • A complete mechanical renewal
  • New tired floors within booking hall
  • New carpet tiles and vinyl floors to back of house area
  • Fire and burglar alarms
  • Renewal of the Long Line Public Announcement system within new booking hall